Contacteer ons voor een online kennismakingsgesprek en we helpen je bij het vinden van een partner die past in jouw liefdevolle bubbel.
Bestaat er zoiets als een universeel schoonheidsideaal?

Bestaat er zoiets als een universeel schoonheidsideaal?

B5_zelfbeeldSchoonheid is natuurlijk een uiterst subjectieve materie  maar hangt ook af van het economisch klimaat, de tijdsgeest en cultuur waar je in zit.

In het algemeen kan gesteld worden dat mooie mensen kunnen omschreven worden als “gemiddelde, symmetrische mensen mèt bijzonderheden “.  Goed verzorgde mensen worden eerder aangeduid als mooie mensen. Jezelf goed verzorgen is bovendien een eigenschap die erg gewaardeerd wordt zowel bij mannen als bij vrouwen.

Bij een eerste ontmoeting speelt het uiterlijk natuurlijk een grote rol, het is de eerste indruk die je nalaat.  Maar dit mag geen stress worden. Uit onderzoek blijkt dat mannen veel minder “kritisch” zijn dan vrouwen vaak denken. Mannen kijken vaak “practisch” naar hun lichaam, waar vrouwen zichzelf meer “esthetisch” observeren. Het is veel belangrijker je goed te voelen in je vel en afstand te doen van je angsten en belemmeringen.

Ons zelfbeeld wordt bepaald door hoe we over onszelf denken. De mening van anderen vormt ons tot wie we zijn. Als iedereen zegt dat je lelijk bent, moet je al stevig in je schoenen staan om geen negatief zelfbeeld te krijgen. Omgekeerd: wie zijn hele leven complimentjes krijgt, zal zelfzekerder zijn en sneller tevreden zijn met zichzelf.

Tot slot: Uiterst zelden worden relaties beëindigd op basis van uiterlijkheden, alhoewel veel mensen dat dikwijls denken.

Ilse Reynders

Related posts

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *