gratis kennismaking

terug naar overzicht

12 jan 2023

"Singles Talk": De magic klik

delen
"Singles Talk": De magic klik
'Hallo, ik ben Jan, 41 jaar en ik heb al een 5-tal dates gehad. Telkens waren het leuke en interessante vrouwen, hadden we een hele gezellige avond maar ‘de magic klik’ was er nooit. Ik vind dat er een onmiddellijke aantrekking moet zijn als je iemand ontmoet. Als die er niet is zit het volgens mij niet goed. Ik heb deze vrouwen dan ook maar één keer ontmoet. Waar loopt het fout vraag ik me af ?'

Mensen denken vaak ten onrechte dat de vonk meteen moet overslaan. Ik hoor na een eerste date vaak de feedback “de klik was er niet”. Dat is dan een reden om geen verdere afspraken meer te maken. Dat is jammer. Door te blijven wachten op die onmiddellijke magic klik ontneem je jezelf misschien net de kans om iets meer te laten ontstaan.

Liefde op het eerste gezicht bestaat uiteraard, maar bij heel wat koppels groeit dit naarmate ze elkaar beter leren kennen en er meer vertrouwdheid en verbinding ontstaat.

Bij meer dan 60% van de koppels was er namelijk geen sprake van liefde op het eerste gezicht maar werden ze verliefd na een periode van samen tijd door te brengen.

Het kan natuurlijk zijn dat het van in begin duidelijk is dat er te weinig overeenkomsten zijn, dat je (te) weinig ‘geprikkeld’ wordt door de ander of dat er totaal geen verlangen is om de ander beter te leren kennen en dit een reden is om mekaar niet verder te ontmoeten. Jij geeft echter aan telkens een erg leuke avond te hebben gehad met boeiende vrouwen. Ik zou je dan ook willen aanmoedigen om dat ‘ietsje meer’ net iets meer kans te geven in meerdere ontmoetingen. Wie weet leidt deze ervaring wel tot meer...

Het Altēro team