Heren, we hebben momenteel een groot aantal vrouwelijke leden. Het zal je verbazen mocht je weten welke dames lid zijn. Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek.
Wat was er zoal te 'beleven' in Boedapest ?

Wat was er zoal te 'beleven' in Boedapest ?

Bl_BudapestVan 3 tot 7 oktober ging  onze citytrip  naar Boedapest door in samenwerking met Anders Reizen. Wij delen dan ook graag de feedback over deze reis.
Voor geïnteresseerden, deze trip zal opnieuw doorgaan van 13 tot 17 mei 2015.

“Voor mij was het de allereerste keer dat ik helemaal alleen met onbekenden op reis ging. Best wel spannend dus! Al heel snel bleek dat we op gebied van interesses wel degelijk “gelijkgestemden” waren. De gesprekken kwamen als vanzelf op gang, makkelijk was dat! Het feit dat het een echte Single Reis was, bracht natuurlijk wel wat extra spanning J!”

“We kregen een gevarieerd en leuk programma voorgeschoteld, èn er was voldoende vrije tijd om even je eigen weg te gaan.  Ik hou zeker contact met enkele van mijn medereizigers. Iedereen was opgetogen over de reis, enkel het fietsen viel sommigen wat zwaar.”

“Oorspronkelijk zouden we een hotel in het centrum van Boedapest krijgen. Door omstandigheden werd dat een veel mooier en luxueuzer hotel buiten het centrum. Iedereen natuurlijk super tevreden!  Wie geniet niet van de verfijnde luxe van een onverwacht vijsterrenhotel ?”

“Ik ben al een aantal keren met Anders Reizen op vakantie geweest. De deelnemers zijn steevast fijne mensen. Deze altero Single Reis vond ik geweldig: Het gekende Anders Reizen concept, maar nu enkel met singles. Ik vind het fijn dat aan onze groep ook eens aandacht geschonken wordt. Meestal zijn we maar 5de wiel aan de wagen en wanneer het op logies aankomt, betalen we ook nog eens extra! Daarom was de hotelupgrade zo’n fijne verrassing.”

“Het allerleukste vond ik met de  boot  naar Boeda varen, onder de  Eifelbrug, langs het parlementsgebouw, zicht op het oude  koninklijk paleis, langs het vrijheidsbeeld, ….  We bezochten de oude  stad Boeda, het huis  van de  president en we zagen de aflossing  van de  wacht.”

“Pest is anders dan Boeda. Bezoek aan een oud metrostation gebracht, aandenken aan de Hongaarse Joden langs de Donau, enkele musea meegepikt. Het “nieuwe” stadsgedeelte spreekt ook wel aan: synagoge, begraafplaats, herdenkingsplaats en een museum van Hongaarse Joden”.

“Het hoogtepunt waren voor mij de Hongaarse baden … echt zaaaalig. Een must-have-done voor wie naar Boedapest gaat.”

“Beetje niet alledaags was de lange fietstocht naar een oud Hongaars dorpje aangedaan op 20 km van Boedapest. Dat niet iedereen even sportief aangelegd was, kwam wat tot uiting toen het het begon te regenen. Maar vermits de ‘groep’ al lang gevormd was, konden we zonder problemen splitsen voor de namiddagactiviteiten. Dat ging bijna spontaan”.

“Ik ga zeker terug naar Boedapest, niet voor het eten, maar de stad heeft toch wel indruk op me gemaakt en spreekt tot mijn verbeelding. Gedomineerd door de Turken, veroverd door Mongolen, onder Frans, Oosterijks en Habsburgs bewind gestaan, heeft de stad ook de schrijnende en dominante invloed gekend van de Nazi’s. Allen lieten ze hun sporen na op de stad die gevormd werd door  het samenvoegen van Boeda en Pest, elk gelegen aan één kan van de Donau, en op vandaag de trotse hoofdstad van Hongarije.”

“Wat mij vooral is bijgebleven, zijn de gezellige dineetjes iedere avond opnieuw in een ander restaurantje. Soms wat veel vlees en weinig groenten, maar dat werd ruimschoots goedgemaakt door het aangename en charmante gezelschap. Er heerste  altijd een fijne, gemoedelijke sfeer.  Iedereen zat duidelijk ‘in’ de groep.  Ook onze gids deed fijn mee. Ze heeft dat voortreffelijk gedaan!”

“Bedankt altero en Anders Reizen voor de leuke ervaring!”

 

Related posts

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *