Heren, we hebben momenteel een groot aantal vrouwelijke leden. Het zal je verbazen mocht je weten welke dames lid zijn. Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek.
Kookworkshop & wandeling ‘Marokkaanse Tajines in Antwerpen

Kookworkshop & wandeling ‘Marokkaanse Tajines in Antwerpen


Evenementgegevens


Wat smaakt er beter op een voorjaarsdag dan een tajine? Zo’n lekker traag garende stoofpot onder een gekke hoed. Foodie Daphne maakt je vandaag wegwijs in deze overheerlijke en kleurrijke keuken. We starten met een wandeling in de meest kleurrijke buurt van Antwerpen. Daphne wijst je de weg doorheen de jungle van ingrediënten, zo kan je alles makkelijk thuis nog eens namaken. Waar kan je je aan verwachten als je Marokkaans eet? De Marokkaanse keuken is wereldwijd gewaardeerd om haar diversiteit, smaak en geur. Marokkaanse gerechten hebben een lange traditie en halen hun oorsprong in de Arabische, Berberse en Moorse gastronomie. De meest bekende gerechten zijn couscous, tajine en Marokkaanse gebak zoals gazellehoorntjes en chebakia.
Bovendien loop je ook langs de typische winkeltjes waar je prachtig versierde tajines voor een prikje kan kopen, ideaal om thuis meteen van start te gaan.
Eens alle producten zijn aangekocht, gaan we terug naar het atelier van Food4foodies om te starten aan de workshop.
In Marokko bestaan er honderden varianten van tajine, een schotel met groenten, vlees, vis of kip. Tajine is het meest geconsumeerde gerecht in Marokko. Daphne leert je enkele varianten te maken volgens de regels van de kunst zodat jij een perfect gegaard en kruidig gerecht op tafel kan toveren. Daarnaast maak je ook nog enkele smakelijke bijgerechtjes.
Dat wordt uitpakken bij het volgende etentje!

Voor deze activiteit is een lidmaatschap Altero ‘Duo’ ONTMOETEN & BELEVEN nodig of een lidmaatschap bij Singles®.

Related posts