Kennismakingsactiviteit: wandeling Kasteel van Horst in Holsbeek

Kennismakingsactiviteit: wandeling Kasteel van Horst in Holsbeek


Evenementgegevens


Kennismakingswandeling Kasteel van Horst in Holsbeek

regelmatig worden vrijblijvende kennismakingswandelingen georganiseerd, waar nieuwe geïnteresseerden kunnen aan deelnemen om op een ongedwongen manier kennis te maken met de werking van het altēro singleplatform. Deze wandelingen worden dan ook begeleid door teamleden van altēro en/of Singles®.

Het waterkasteel van Horst en zijn omgeving laten niemand onberoerd. Ondanks de complexe bouw en de achteraf toegevoegde vleugels en verfraaiingen, is het kasteel van Horst een toonbeeld van eenvoud en elegantie.

Het omliggende kasteeldomein vertoont nog sporen van een verleden als vijvercomplex.  Hier leeft bovendien de erg zeldzame vuursalamander. Opmerkelijk is dat deze uitzonderlijke natuur ingebed ligt in een schilderachtig cultuurlandschap met boerderijtjes uit een ver verleden.
Op een steenworp van Leuven lijkt de tijd hier stil te hebben gestaan. In een landschap van boerenzwaluwen, geelgorzen en buizerds stappen we naar het reliëfrijke Troostembergbos. De mooiste bospaadjes kruisen de vlucht van de bonte spechten en boomkevers en via een spectaculaire holle bosweg trekken we naar de vallei en het lieflijke Sint-Pieters-Rode.
De pastorie van 1690 en uiteindelijk het Kasteel van Horst zorgen ervoor dat deze tocht door het Hageland waardig wordt afgesloten.

Ilse van Altero en Katherine van Singles wandelen mee om al je vragen te beantwoorden.

Afspraak om 12u30 aan Het Wagenhuis Horst.
Start wandeling om 13u.
Einde wandeling voorzien rond 15u30, dan kan er nog aangesloten worden voor een snack in de mooie brasserie van het kasteel.

Menukeuzes:

  • Croque Monsieur € 8
  • Kaaskroketjes € 12
  • Pannenkoeken met suiker € 7
  • Brusselse wafel met slagroom € 7

Prijs:  15€ ter plaatse te betalen

Indien je mee wilt eten, gelieve je keuze door te geven via het inschrijvingsformulier.

Related posts