Lezing ‘De Nieuwe Single’ en Brouwerijbezoek

Lezing ‘De Nieuwe Single’ en Brouwerijbezoek


Evenementgegevens


Altero – Singles Platformevent zondag 9/10/2016

Lezing ‘De Nieuwe Single’ en Brouwerijbezoek aan Stella Artois

Na het grote succes van vorig jaar slaan Altero en Singles opnieuw de handen in elkaar voor een volgend platformevent. We verzamelen op een schitterende locatie in het Leuvense voor een leerrijke en boeiende namiddag onder singles.

Wat mag je precies verwachten?

hoorn-500x500
Brouwerszaal – de hoorn

13u30: Aanvang met koffie/ thee op eventlocatie ‘De Hoorn’: Sluisstraat 79 te 3000 Leuven.

Brouwerij De Hoorn is de bakermat van Stella Artois. Ze werd opgericht in 1923. Het historisch beschermde gebouw dankt zijn bijzondere karakter aan de monumentale brouwzaal Artois en z’n unieke bouwconstructie. In 1926 werd hier voor de eerste keer Stella Artois gebrouwen.

Enkele jaren geleden werd De Hoorn gekocht door zeven enthousiaste Leuvenaars met als doel er een innoverende ontmoetingsplaats van te maken. De ideale locatie dus, voor ons Altero-Singles Platform Event.

De Nieuwe Single – Maureen Luyens en Griet Demeter

14u: Verwelkoming door Singles en Altero en lezing ‘De Nieuwe Single’ door Maureen Luyens en Griet Demeter

In het boek “De nieuwe single. Wat als je (opnieuw) alleen bent?” doorbreken Maureen Luyens en Griet Demeter de klassieke clichébeelden over alleenstaanden.

Het aantal singles zit in de lift. In Vlaanderen steeg hun aantal tussen 2008 en 2013 met 5,7 procent tot 820.000. Wie zijn echter die singles? Welke uitdagingen hebben ze aan te gaan om gelukkig te zijn? Verlangen ze naar een (nieuwe) relatie? Wanneer zit het goed? Hoe gaan ze om met hun affectief en seksueel verlangen? Welke plaats krijgen de kinderen? … Kortom „Single zijn is vandaag een dynamisch gegeven.”

Maureen Luyens is psychologe, seksuologe en psychotherapeute. In het Universitair Ziekenhuis Leuven begeleidde ze meer dan dertig jaar lang paren met relationele en seksuele problemen. Vandaag werkt ze voor het onafhankelijk advies-, bemiddelings- en opleidingscentrum Limits vzw.
Griet Demeter is verbonden aan de Arteveldehogeschool in Gent. Ze doceert psychosociale hulpverlening, en is vrijwilliger in een vormingscyclus voor gescheidenen.

Brouwerij Stella Artois

16u: Netwerkreceptie met drankje en fingerfood

Tijd om al die nieuw verworven wijsheid even te laten zakken in het sfeervolle kader van De Hoorn én natuurlijk met een hapje en een drankje.
Ideaal om op een ongedwongen manier kennis te maken met andere singles. Wedden dat je meteen veel gespreksstof hebt?
Natuurlijk staan Ilse en Katherine je met veel plezier te woord als je vragen hebt over Singles of Altero.

17u: VIP Brouwerijbezoek aan Stella Artois

We strekken de benen voor een wandeling richting de huidige Brouwerij van Stella Artois. Tijdens een interactief bezoek neemt de gids je mee naar de brouwzaal. Je ontdekt er hoe de meesterbrouwers van de fijnste grondstoffen de heerlijkste Stella Artois brouwen.
Na een duizelingwekkende rit op één van de flessenlijnen, is het tijd voor het echte werk: het tappen en natuurlijk ook proeven van een heerlijk verfrissende Stella Artois in de Stella Artois bar boven op de brouwerij. Bovendien ontvang je jouw bezoek ontvang je een mooi geschenk.

Praktische info

singlesplatform: ontmoeten – beleven – groeien

Prijs:
All-in Formule : €45 incl. ontvangst met koffie/thee, lezing en netwerkreceptie met drankje en fingerfood, bezoek aan Stella Artois met gids en geschenkje.
Lezing: €30 incl. ontvangst met koffie/thee, lezing en netwerkreceptie met drankje en fingerfood.

Locatie: Afspraak zondag 9 oktober om 13u30 aan Eventlocatie ‘De Hoorn’, Sluisstraat 79 te 3000 Leuven.

Inschrijving uitsluitend via mail naar singlesplatform@altero.be met de vermelding van de gekozen formule. De inschrijving is definitief na betaling en bevestiging per email van altero of Singles.

Related posts