OPGELET
   “Vind je lief(de)!” is het nieuw coachingstraject van altero, jouw persoonlijke begeleiding in de zoektocht naar een liefdevolle relatie. Meer info via de rubriek "groeien”.
SinglesTalk: gearrangeerd daten

SinglesTalk: gearrangeerd daten

SinglesTalk is een wederkerende rubriek met getuigenissen of vragen uit onze gesprekken met singles gegrepen.

“Hallo, ik ben Juliana en ben al 15 jaar lid van een Singles vereniging. Ik heb er heel wat vriendschap gevonden over de jaren, maar geen nieuwe partner, dat is duidelijk. En desondanks geraak ik niet over die drempel om naar een relatiekantoor te stappen.
Online sites zeggen me niets, ik aanhoorde alle verhalen van vrienden. Maar het gearrangeerd daten lijkt me zo artificieel, zo geforceerd, dat ik niet kan geloven dat er authentieke gevoelens van verliefdheid zouden kunnen uit ontstaan.”

Antwoord

Gearrangeerd daten heeft inderdaad iets gekunsteld, en lijkt niet op de spontane romantische manier van verliefdheid waar we als teenager zo aan verslingerd waren. En toch vinden heel wat koppels elkaar via de dating kanalen en bemiddelingskantoren.

Wat zeggen de getuigenissen dan ? Sommige mensen hebben het wat moeilijker bij de eerste kennismaking, dat klopt. Maar eens die stap genomen, en er is sprake van een kleine klik (lees: interesse om de ander toch wat beter leren kennen), valt het geforceerde karakter helemaal weg. Immers volgende afspraakjes zijn een bewuste keuze voor beide. En daar kunnen mooie relaties uit ontstaan, prachtige romances.

De vraag is dan: indien je partnerwens zo groot wordt, en de invulling volgt niet spontaan, is het dan geen idee om je kans eens te wagen en misschien die eerste stap toch eens te zetten.

Het thema “geforceerd daten” bespreekbaar maken tijdens dat eerste afspraakje, ontwapent de situatie snel. Dat kan misschien helpen ?

Related posts

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *