SinglesTalk: geen tijd om te daten

SinglesTalk: geen tijd om te daten

SinglesTalk is een wederkerende rubriek met getuigenissen of vragen uit onze gesprekken met singles gegrepen.

Ik ben Damien, 45 jaar en ondernemer. Ik heb een druk leven, een groot eigen bedrijf. Ik kreeg wel af en toe kansen, maar werd nooit echt verliefd denk ik. De vrouwen met wie ik kortstondige relaties had/heb klagen steevast over mijn chronisch tijdsgebrek. Maar dat is nu eenmaal mijn leven, ik slaap weinig en werk hard omdat ik het graag doe. Ik was kort getrouwd en ook dat huwelijk liep stuk door een tekort aan aandacht van mijn kant. Zij besliste na 3 jaar om weg te gaan, gelukkig waren er geen kinderen. Ik ben van mening dat de dag dat ik echt verliefd word, ik misschien wel meer tijd zal (kunnen) vrijmaken, maar ik heb nooit die nood gevoeld. Ik heb ook geen echte kinderwens. Kinderen hebben lijkt me wel leuk, maar ik mis ze niet. Ik vind voldoening in mijn werk.

Iedere persoon heeft andere relationele behoeften. Wat voor de ene als de gewenste situatie geldt, is voor de andere eerder tijdsopoffering.

Wanneer iemand echt verliefd wordt, gaan sommige mensen van koers veranderen en komen soms relationele behoeften tot uiting die voordien wel afwezig leken. Stilstaan bij jezelf, kijken wat je op dit moment belangrijk vindt in je leven, en er die invulling aan geven. Dat is wat we, ten allen tijden trouwens, moeten doen.

Indien je voelt dat er ook wel de wens is een nieuwe partnerrelatie aan te gaan, kan je stappen ondernemen en er bewust tijd voor maken. Voel je die behoefte niet, dan sta je er waarschijnlijk ook niet voor open en is de kans kleiner dat je geveld wordt door een coup de foudre en ineens je tijd anders zal willen inplannen.

Verliefd worden hangt ook wel ergens af van je ingesteldheid, ook al denken we dat enkel cupido zijn werk doet en we overvallen worden door iets wat we eigenlijk niet willen.

Related posts

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *