Heren, we hebben momenteel een groot aantal vrouwelijke leden. Het zal je verbazen mocht je weten welke dames lid zijn. Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek.
Hou van jezelf

Hou van jezelf

Een veelgehoorde uitspraak in mijn praktijk is de volgende: “ik moet eerst van mezelf leren houden vooraleer ik van iemand anders kan houden”.
Hier zit een kern van waarheid in. Jezelf graag zien is noodzakelijk om liefde te kunnen geven en te ontvangen.
“Zelfliefde is in verbinding zijn met je eigen kern en jezelf kennen als een individu met specifieke karakteristieken zonder daar een waardeoordeel mee te verbinden “(Mia Leyssen).
Het komt er dus op aan je te verbinden met wie je werkelijk bent. Wie je bent en wat je wil hangt nauw samen met je waarden en verlangens. Een eerste stap om dichter bij jezelf te komen is “in het hier-en-nu aanwezig zijn”. In het dagdagelijkse leven zitten we vaak in ons hoofd of lopen we onszelf voorbij. We stoppen heel wat energie in denken, plannen, zorgen maken, piekeren, …
Hier-en-nu aanwezig zijn is jezelf leren kennen van binnenuit. Niet door wat anderen over je zeggen, niet door wat collega’s, vrienden of je partner over je denken maar wel door wat je bij jezelf waarneemt en dit met mildheid (dus zonder oordeel) te laten bestaan. Enkel vanuit deze houding kan zelfliefde ontstaan en kan dus ook liefde voor de ander ontspruiten.

Ilse

Related posts

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *