Interview met Ilse Melotte in Rondom magazine

Interview met Ilse Melotte in Rondom magazine

Ilse melotte werkt reeds 20 jaar als zelfstandige business consultant in de energiesector, daarnaast is mental coaching haar 2de passie.

Ilse Melotte is getrouwd en moeder van 2 tienerkinderen. Na 18 jaar te hebben gewerkt als Finance Manager en projectleider, ontdekte ze in coaching een 2de professionele passie waarin de mens 100% centraal staat. Samen met psychologe en relatietherapeute Ilse Reynders runt ze een relatiebureau.

Een relatiebureau leiden, hoe moet ik me dat voorstellen?

Daar komt veel meer bij kijken dan je zou denken. Om te beginnen zijn we meer dan een relatiekantoor. We hebben een team van 8 therapeuten. Zij voeren de gesprekken met de nieuwe leden. Maar daarnaast organiseren we activiteiten en reizen. Daar geef ik workshops rond thema’s die singles aangaan en doe ik individuele coachingsessies. Die kunnen gaan over individuele thema’s die al dan niet zijn gelinkt aan het single zijn. Er zijn ook mensen die komen voor een eenmalige lange coaching van 2,5 uur waarbij het de bedoeling is om hun ‘liefdestype’ volgens de methodologie van Helen Fisher (bekende Amerikaanse psychologe) te bekijken en om na te gaan of ze klaar zijn voor een nieuwe relatie en om samen inzicht te krijgen in de relatiegeschiedenis. De doelstelling van coaching is problemen aanpakken en levenskwaliteit nastreven. Coaching levert een waardevolle bijdrage in je zoektocht naar de dingen die je echt wil, of dat nu een specifieke doelstelling is of een nieuwe levensstijl.

Met behulp van een coach kunnen mensen situaties beter beoordelen, meer van hun ervaring leren, meer gerichte keuzes maken, betere besluiten nemen of effectieve acties implementeren. Verder is het belangrijk om in de picture te blijven. We schrijven blogs en artikels voor een aantal magazines. 

Wat is uw grootste uitdaging?

Zoals alle singles organisaties merk ik dat er zich meer vrouwen als mannen aanmelden in de leeftijdsklasse van +45 jaar. De meeste singles starten hun zoektocht online. Internetdating is laagdrempelig en er is een oneindig aanbod. Mannen gaan actiever op zoek naar nieuwe dates. Mijn grootste uitdaging is dus mannen bereiken.

Wat was het leukste dat u het afgelopen jaar deed?

Wie het World Book of Love van Leo Bormans kent, weet dat daar ’s wereld grote liefdesprofesoren in staan. Zo ook de Italiaanse Prof. Donatella Marazziti. Ik werd ooit bij haar thuis in Rome uitgenodigd. Zij werkt aan de universiteit van Pisa waar ze afstudeerde in geneeskunde en chirurgie en zich specialiseerde in psychiatrie en biochemie. Zij schreef meer dan 550 publicaties en acht boeken, waaronder de bestseller La natura dell’ amore. Als liefdesbemiddelaar ben ik vooral geïnteresseerd in haar bevindingen. We gaan dus samenwerken: op 6 juni gaf zij in Leuven een interactieve lezing voor alleenstaanden en begin jullie organiseerde zij voor altero leden een 4 daagse groeiweek in het Italiaanse Lucca. Een prachtige reis werd het!

Related posts

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *