SinglesTalk : LAT relatie

SinglesTalk : LAT relatie

SinglesTalk is een wederkerende rubriek met getuigenissen of vragen uit onze gesprekken met singles gegrepen.

Ik ben een vrouw van 57 jaar en zoek een LAT relatie. Ik ben een tevreden oma, heb een goede relatie met mijn kinderen en kleinkinderen. Ik heb een fijne baan en een interessante vriendenkring.Dat leventje wil ik zo houden.

Natuurlijk is er het gemis aan intimiteit. Daarom denk ik dat een LAT relatie wel iets voor mij zou zijn. De mannen die ik tegenkom staan daar echter niet voor open.

Mannen zoeken iemand om mee samen te wonen, iemand die altijd bij hen is, iemand die voor hen zorgt….

Een LAT relatie (Living Apart Together) is een liefdesrelatie waarbij partners er bewust voor kiezen om apart te wonen. Ongeveer 10% van de mensen kiest voor deze relatievorm waarbij er geen verschil is tussen mannen en vrouwen.

Een LAT-relatie is populair bij gescheiden mensen met kinderen die omwille van praktische redenen niet gaan samenwonen. Ook meer en meer vijftigers en zestigers kiezen voor een LAT-relatie.

De voornaamste redenen hiervoor die we bij altero nogal eens te horen krijgen zijn dat men de eigen vrijheid en zelfstandigheid niet meer wil opgeven. Men wil graag de eigen activiteiten blijven doen, men wil graag in het eigen huis blijven wonen, men wil graag de (klein)kinderen kunnen uitnodigen wanneer men daar zelf zin in heeft, men heeft geen zin meer om zorgende taken (was en plas) op te nemen voor een partner, …

Nadelen van een LAT-relatie en meteen ook de redenen waarom mensen liever willen samenwonen zijn onder meer dat men een stuk dagdagelijkse intimiteit mist (alleen opstaan, alleen eten, alleen thuis komen, …), dat men steeds met afspraken in de agenda leeft en dat men het gevoel heeft steeds onderweg te zijn met een koffer in de auto.

Een LAT-relatie vraagt ook veel vertrouwen van de partners en een goede communicatie om duidelijke afspraken te maken. Het kost dus veel tijd en energie van de partners om te verhinderen dat het een vrijblijvende relatie zou worden.

Het is dus belangrijk om de voor-en nadelen tegen elkaar af te wegen en jezelf af te vragen welke relatievorm het best past bij jou als persoon en jouw wensen en verwachtingen binnen een relatie.

Related posts

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *