Liefde roest niet – Vitaya magazine feb 2015

Liefde roest niet – Vitaya magazine feb 2015

Liefde roest niet. 

Je eerste liefde is iets heel speciaals. Zo bijzonder dat dat sommige mensen ernaar terugkeren. Lien Lammar interviewde 2 koppels (*), in Vitaya magazine van februari 2015, over het hervinden van hun eerste liefde en kwam ook bij mij terecht met 2 korte vragen:

WAT MAAKT EEN JEUGDLIEFDE ZO BIJZONDER?

“Als tiener voor het eerst tot over je oren verliefd zijn, is heel overweldigend. Je beleeft alle emoties veel intenser, waardoor ze ook veel langer blijven hangen. Na die eerste liefde stap je nooit meer helemaal onbevangen in een relatie. Veel mensen blijven die eerste felle verliefdheid dan ook koesteren.”

ZOEKEN VEEL MENSEN CONTACT MET HUN EERSTE LIEFDE?

“Ik vermoed van wel. Internet en Facebook maken het natuurlijk een stuk gemakkelijker. Mensen gaan op zoek uit nieuwsgierigheid, maar ook uit heimwee of nostalgie, bijvoorbeeld wanneer het niet goed gaat in hun huidige relatie. Dat is gevaarlijk. Het idee om terug te keren naar je eerste lief is romantisch, maar de realiteit kan heel anders zijn. Doorheen de jaren ben je niet alleen zelf veranderd, maar ook die vroegere partner is misschien niet meer dezelfde als vroeger. De kans op een teleurstelling is niet onbestaande.”

(*)Lees het volledige interview met Sarah en Bert en met Chris en André in Vitaya Februari 2015 pg 14-17

Related posts

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *