Lovefulness

Lovefulness

G5_LovefulnessIedereen hoorde inmiddels wel over Mindfulness. Mindfulness vond zijn weg in ziekenhuizen, op de werkvloer, in management vergaderingen, in scholen enz. Het is een middel of manier om minder stress te ervaren en depressies te voorkomen.  Maar wat betekent nu Lovefulness ? Hoe breng je Mindfulness in je (toekomstige) relatie.

Laten we eerst even stilstaan met wat mindfulness eigenlijk is. Mindfulness betekent aandacht geven, vriendelijk en met mededogen. Zonder te oordelen. Je doet het bewust, mindful dus.  Het lijkt vanzelfsprekend maar dat is het niet. Het komt er immers op neer om te “zijn”  met een open en milde houding, in plaats van continu te becommentariëren. Dat laatste laat je los en zo creeër je ruimte waarin plaats is voor liefde en verbinding.

We hebben het altijd zo druk, lopen rond met volle todo-lijsten. We laten ons leven overheersen door de drukte van elke dag, we leven letterlijk op automatische piloot. Er is nooit tijd om stil te staan, want er moet nog zoveel…. Herken je jezelf hierin ? Ik wel!

Maar word je op deze manier gelukkiger ? Het aantal echtscheidingen blijft maar stijgen. Mensen hertrouwen en scheiden opnieuw… en soms opnieuw! Hoe komt dat ? Leven we niet te weinig bewust ? Het is altijd maar denken en doen, elke dag opnieuw moeten we presteren. En waar is voelen gebleven ?

Mindfulness leert ons dieper te kijken naar hoe de dingen gebeuren. Niets gebeurt immers zomaar. We zijn in het hier en nu als gevolg van beslissingen en overtuigingen die we genomen hebben of meedragen. Dat geldt ook voor je liefdessituatie. De omstandigheden vormen de rivier van het leven, maar het is aan ons om koers te zetten, en om te peddelen in deze rivier, een avontuur dat we met z’n tweeën kunnen beleven. Het gebeurt dat je echt iemand anders wenst in je bootje, ook dat hoort erbij. Maar het is niet onbelangrijk om even stil te staan  en na te gaan welke golven en strubbelingen ikzelf allemaal veroorzaak.

Lovefulness nodigt je uit om dieper te kijken naar je behoeften en verlangens inzake liefde. Dat vraagt moed! Moed om je kwetsbare hart open te stellen, voor jezelf en nadien voor je partner. Liefde is immers kwetsbaar. En kwetsbaarheid is een woord waar we niet van houden in onze maatschappij. We associëren het met zwakte en minderwaardigheid. Spijtig! Want je vind maar echte liefde als je je kwetsbaarheid durft tonen. Die twee gaan hand in hand.

Altero Groeien nodigt jou uit om meer te leren over Lovefulness. Om het (liefdes)pad dat voor je open ligt te bewandelen, met moed en bewustzijn. Want persoonlijke groei brengt je op een hoger niveau van “mindfulness” en dus ook gelukzaligheid. Een plaats  waar angsten, tekort aan zelfvertrouwen en dergelijke naar de achtergrond verschuiven. Je komt terug in verbinding met jezelf en kan weer putten uit die onmetelijke bron van energie die je in je hebt.

Je slaat bewust dit nieuwe pad in en na verloop van tijd merk je dat je niet meer alleen bent. Je bent in Lovefulness.

Related posts

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *