SinglesTalk : nieuwe mensen ontmoeten

SinglesTalk : nieuwe mensen ontmoeten

Ik ben een gescheiden man van 44 jaar en ik ben op zoek naar een leuke partner. Ik heb een boeiende job en een fijne vriendenkring maar gezien mijn vrienden bijna allemaal een relatie of een gezin hebben merk ik dat het moeilijker wordt om nog nieuwe mensen te leren kennen. We gaan niet meer zo vaak uit, spreken meer bij elkaar thuis af en alleen op café gaan is niet zo aan mij besteed. Ook op het werk heb ik fijne contacten, maar het is niet de plek om een potentiële partner te ontmoeten omdat ook daar de meeste collega’s reeds een relatie hebben. Mijn werk is ook van die aard dat ik niet meteen nieuwe mensen tegen kom. Daarom vroeg ik me af of altero iets kan betekenen voor mij ?

 

Je bent in een fase gekomen waarin je leven inderdaad wat ‘vastere vormen’ heeft aangenomen. Je hebt een vaste vriendenkring, je gaat minder uit, je hebt een job waarin je ook niet meteen nieuwe mensen tegen komt.

Uit een recent onderzoek van de VRT naar liefde en geluk blijkt dat 32% van de ondervraagden hun partner heeft ontmoet in het uitgaansleven, 15% in de vriendenkring, 11% op het werk en nog eens een goeie 10% op school of in de jeugdbeweging. Wanneer deze kanalen wegvallen of beperkter worden vinden mensen het moeilijker om een partner te vinden.
Dit hoor ik vaak bij dertigers die hun vrienden één voor één zien settelen, maar ook bij mensen die na scheiding of het overlijden van hun partner plots terug alleen komen te staan. De omgeving waarin ze zich bewegen bestaat dan vaak uit koppels en minder uit singles waardoor de kans op het ontmoeten van een nieuwe partner dan ook verminderd is.
Actief stappen zetten en een omgeving opzoeken waarin je andere singles kan ontmoeten is dan ook belangrijk.

Altero kan je hierbij zeker een duwtje in de rug geven. Via altero Ontmoeten (relatiebemiddeling) word je in contact gebracht met potentiële partners die ook op zoek zijn naar een duurzame relatie. Altero Beleven kan je helpen om je sociaal netwerk uit te breiden en andere singles te ontmoeten via leuke activiteiten of een actieve single reis.
Het is net deze unieke combinatie die we vanaf onze oprichting voor ogen hielden.

Ilse

Related posts

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *