OPGELET
10 misverstanden over relatiebemiddeling

De 10 meest gehoorde misverstanden over relatiebemiddeling zijn:

Relatiebemiddeling is iets voor hopeloze mensen

Zo fout als maar kan! Er zijn alsmaar meer alleenstaanden in onze maatschappij. Twintigers bijvoorbeeld, die langer studeren, enkele jaren in het buitenland verblijven of zich vooral op hun carrière richten. Bij de 30 en 40-plussers is er een grote groep van gescheiden mensen die moeilijker nieuwe contacten leggen in hun “gesettelde” vriendenkring en stabiel beroepsleven. Het zijn dus net mensen die bewust iets aan hun situatie willen veranderen, die een beroep doen op altero. Zij blijven niet bij de pakken zitten, maar zetten de stap om nieuwe horizonten te verkennen!

Ik ken mezelf toch het best, hoe kan een ‘wildvreemde’ mij dan helpen?

Ten eerste gaan we zorgen dat we geen vreemden blijven. We leren jou kennen én geven inzichten in jezelf die je misschien nog niet kende. Onze selectie gebeurt ook niet zomaar ‘uit de losse pols’. Ze is gebaseerd op een wetenschappelijk onderbouwde methode, gecombineerd met intuïtie en  jarenlange ervaring. We matchen op basis van persoonlijkheid, gemeenschappelijke kenmerken en complementaire verschillen, vroegere relaties en natuurlijk de feedback uit je ontmoetingen. Toch beter dan na pakweg drie online dates vast te stellen dat je te veel verschilt, met alle verloren tijd, hoop en energie van dien?

Ik ben niet bepaald een fotomodel en moet me dus weinig illusies maken

Vooral jongere mensen maken zich hier zorgen over. Op latere leeftijd kan je beter inschatten hoe knap je bent en stel je je verwachtingen op hetzelfde niveau. Onderzoek bevestigt bovendien dat vooral een verzorgd uiterlijk de doorslag geeft, niet of je moeders mooiste bent. Gemiddeld mooie, maar verzorgde mensen hebben de grootste kansen. En kijk eens naar de andere troeven die je hebt ? Mensen kijken heus naar heel wat andere facetten in een duurzame relatie…

Ik heb kinderen, en dat schrikt de meesten af

Er zijn inderdaad singles die niet meteen vragende partij zijn om er een groot gezin bij te krijgen, maar dat geldt zeker niet voor iedereen. Kinderen hebben is voor velen een troef, het betekent dat je rekening kan houden met anderen. Omgekeerd is trouwens ook waar. Als je liever geen partner met kinderen wil, is dat je volste recht. We zullen je kansen bespreken op basis van onze database, maar hou er rekening mee dat bij de leeftijdsklasse boven 35 jaar de meeste mensen wel kinderen hebben.

Dit soort ‘geregelde’ ontmoetingen is geforceerd

Wij regelen geen ontmoetingen, dat doen jullie zelf. Net zoals je dat in het dagelijkse leven op een natuurlijke manier zou doen. Jullie geven dan de ontmoeting de vorm waarbij jullie zich goed voelen. Bovendien zijn jullie allebei op zoek naar een relatie. Je hoeft dus geen ‘cold call’ te doen, met kans op een blauwtje. Dat maakt het al een pak makkelijker. Uiteraard is elke eerste ontmoeting een spannende gebeurtenis. Maar dat maakt het juist boeiend, niet?

Kandidaten worden door een computer geselecteerd

Altero heeft een eigen relationele database ontwikkeld die met alle facetten van onze methodologie rekening houdt. Dit systeem zal dus op basis van een hele reeks menselijke en psychologische criteria een lijst van mogelijke kandidaten voorstellen. Maar uiteindelijk is het altijd de psychologe die de kandidaat selecteert, rekening houdend met je feedbacks en onze gesprekken.

Ik zit vast in een contract

Altero gaat jaarcontracten aan. Die service kan je spreiden over 2 jaar en op elk moment even ‘on hold’ zetten om iemand beter te leren kennen of omdat je nood hebt aan rust. Ook altero kan bij gebrek aan geschikte kandidaten ervoor kiezen om even te wachten. Dat wordt duidelijk gecommuniceerd en uiteraard wordt het contract verlengd overeenkomstig de looptijd van de pauze. De samenwerking kan op elk moment ook volledig stopgezet worden. De precieze modaliteiten daarvan bespreken we uitgebreid in het contract.

Ik ga mijn eigen profiel tegenkomen op allerlei sites en in advertenties

Al je gegevens worden met de grootste discretie behandeld. Als bemiddelaar weten we dat iedereen dat wil bij zijn inschrijving. Enkel de kandidaten die we je voorstellen krijgen jouw contact door. Het is een gesloten circuit. We zetten je profiel niet op onze, noch op andere websites, niet in de krant, nergens.

Ik moet op alle partnervoorstellen ingaan

Je hebt de keuze om niet in te gaan op een voorstel. Wij raden weliswaar aan om elk voorstel toch een kans te geven, we kozen deze kandidaat immers met zorg uit voor jou. Mogelijk laat je je afleiden door één detail uit het profiel, wat wel eens gemiste kans zou kunnen zijn. Zonde!

Professionele relatiebemiddeling is duur, terwijl ik gratis online kan daten

Dat is een beetje als appels met peren vergelijken. We hebben niets tegen online dating, het uitgangspunt is gewoon anders. Wij zetten in op een degelijke screening, selectie en persoonlijke begeleiding. Dat is volgens ons de beste garantie op een duurzame relatie. Wil je liever zelf rondkijken en experimenteren? Geen probleem! Maar alles bij mekaar is onze service niet eens zo veel duurder dan de betere online datingsites.