OPGELET
De online ontmoeting

In het Corona tijdperk waarin we leven dienen we onszelf een nieuwe “way of life” eigen te maken. Digitaal en online contact zal daar sowieso onderdeel van uitmaken.

Altero denkt alvast op lange termijn en biedt mogelijkheden om zowel online als (later opnieuw) offline nieuwe ontmoetingen te organiseren.

Videocall

Een videocall is een mooi alternatief om op een rustige manier nieuwe mensen te leren kennen. We moeten helaas vele avonden alleen thuis doorbrengen. Mensen hebben nood aan sociaal contact en een interessant gesprek. Eénmaal fysieke afspraken opnieuw toegelaten zijn door de overheid, dan ontmoet je je date in “real life”.

Ons proces blijft dezelfde. Het is niet de bedoeling dat altero een online dating bureau wordt zoals zovelen op de markt, waar je eindeloos kan swipen en profielen bekijken. Altero behoudt zijn professionele en uitgebreide aanpak en screening om in alle discretie een perfecte match voor jou te selecteren. Het is de manier waarop we elkaar ontmoeten dat enigszins anders zal zijn.

Hoe werkt het?

Je hebt de eerste stappen van het altero matchmaking proces achter de rug met name het vrijblijvend kennismakingsgesprek, de online vragenlijst, het dieptegesprek en je hebt je profielbeschrijving ontvangen. Op dat moment ben je “match ready”. Altero selecteert voor jou met zorg een geschikte partner, voor een eerste ontmoeting. Je ontvangt een weblink en een persoonlijk account zodat je via ons platform veilig kan videobellen.

Wat is belangrijk tijdens de videocall?

  • Test op voorhand je smartphone, laptop of toestel waarmee je het gesprek doet. Staat je camera aan en is je geluidsterkte in orde? Plaats je toestel op een statief, zodat je deze niet de hele tijd in je hand dient te houden.
  • Zorg voor een stabiele internetverbinding en een opgeladen batterij.
  • Kies thuis een rustige en comfortabele plek uit. Zorg ervoor dat je niet gestoord kan worden, er geen lawaai is en zorg voor een mooie achtergrond en de juiste belichting.
  • Een verzorgd voorkomen en een leuke outfit is uiteraard een must.

Om van deze eerste ontmoeting een vlot en ontspannen moment te maken, geven we je alvast enkele tips mee:

  • Eénmaal jullie samen online zijn is het fijn een rustig moment te hebben. Je hoeft niet onmiddellijk in volle actie te schieten, het gesprek is geen speeddate. Breek het ijs en laat elkaar de tijd voor de eerste kennismaking.
  • Communiceren is praten, maar vooral luisteren. Gezien je vanop afstand belt is het belangrijk niet door elkaar te praten. Stel vragen, luister en vertel op een rustige manier ook over jezelf.
  • Vermijd negativiteit en hou het luchtig. De huidige situatie maakt het ons niet makkelijk en het is een valkuil om direct over problemen te praten. Doe dat niet en geef ruimte aan positieve verhalen. Humor is daarbij een belangrijk element.
  • Komt het gesprek moeilijk op gang? We sturen je op voorhand een aantal vragen die jullie aan elkaar kunnen stellen om een leuke babbel aan te moedigen.