OPGELET
Voor wie

Voor je er erg in hebt, ben je al een hele poos single.

Om welke reden dan ook: weinig tijd voor een sociaal leven, druk met je carrière en gezin, omdat je geen jagers type bent, omdat je onzeker bent, je partner verloren hebt, een moeilijk relatie achter de rug hebt, … Tot op een punt dat je het roer wil omgooien. In dat geval is altero jouw gids en ankerpunt.

Altero richt zich tot singles met een serieuze wens voor een duurzame relatie tussen de 30 en 70 jaar over gans Vlaanderen. Jammer genoeg kunnen wij niet iedereen helpen. We bekijken op basis van enkele criteria samen of we jou voldoende mogelijkheden kunnen bieden. We zijn hierin zeer eerlijk en transparant.

Om je slaagkansen op een nieuwe relatie te maximaliseren, maken wij wel enkele duidelijke afspraken bij het begin van ons traject.

Vrij

We gaan enkel op weg met leden die volledig vrij zijn. Daarom vragen we je in een getrouwheidsverklaring te bevestigen dat je niet in een andere langdurige relatie zit.

Relatieklaar

Vrij zijn is één ding, ‘relatieklaar’ een ander. Maar hoe weet je of je (al) zover bent? Er is geen éénduidig antwoord op deze vraag.

Alleszins neem je na een relatie best voldoende tijd om na te gaan wat er precies is misgelopen. Onderzoek wijst aan dat we gemiddeld één tot twee jaar nodig hebben om een relatie goed te verwerken. Complete verwerking betekent dat je het einde van een relatie hebt geaccepteerd en beseft waarom deze relatie geen toekomst had en dat je tevreden kan zijn met jezelf en je leven terug op de rails staat. Liefdesverdriet compenseren met een nieuwe verliefdheid is risicovol. 60% van de relaties die zo start, zou binnen de twee jaar stuklopen. Aan dit bewustzijn hechten we natuurlijk veel belang. We helpen je ermee omdat het een wezenlijke voorwaarde is voor een nieuwe relatie.