Over ons

Wie of wat is altero?

Altero is een relatiebureau met hoofdkantoor in Linter, op de grens tussen Vlaams-Brabant en Limburg, dat wordt geleid door Ilse Reynders.

Ilse is een door de wol geverfde psychologe, relatietherapeute en seksuologe met meer dan 20 jaar ervaring.

Harten troef

Liefde en relaties zijn voor Ilse Reynders reeds jaren een passie. Toen Ilse Melotte, mede oprichtster met het idee kwam een relatiekantoor op te starten, was het dan ook een kleine stap om deze dimensie toe te voegen aan haar relationele werk met koppels.

Al snel kreeg altero vorm en was de doelstelling niet zomaar een relatiebureau te worden maar een breder platform voor singles omdat we iets misten in het hedendaagse aanbod. Er werd een professioneel team gevormd en samenwerkingen werden aangegaan om dit te bewerkstelligen.

Een sterk persoonlijke, menselijke betrokkenheid. Warmte, maar zonder wolligheid. Diepgang? Jazeker, maar met beide voeten op de grond. Bewust leven en lucht geven aan je ziel: dat is volgens ons de voedingsbodem voor de liefde, die we onze leden graag willen laten ontdekken en beleven.

Inmiddels is Ilse Melotte andere uitdagingen aangegaan maar zijn we haar nog steeds dankbaar om altero mee op de rails te zetten.

Altero, de àndere aanpak

Onze naam geeft natuurlijk weer waar het om gaat: het vinden van die ‘betekenisvolle andere’. Iemand die ons completer maakt, juist door ‘anders’ te zijn. En ook: het anders aanpakken in je nieuwe relatie, omdat altero je zal helpen jezelf beter te kennen.

Zelf zien we ons ook als een buitenbeentje, in onze aanpak en filosofie. Natuurlijk zijn er veel overeenkomsten met onze collega’s, maar altero wil zich ook onderscheiden.

Vooral door extra in te zetten op een warme, menselijke betrokkenheid en door een totaalpakket van relatiebemiddeling, reizen en activiteiten, coaching en advies aan te bieden.

Of, vertaald naar onze 3 fundamenten:
ontmoeten – beleven – groeien.

Altero werkt samen met Anders Reizen voor de single reizen, dat qua waarden en visie helemaal aansluit bij wie we zijn en wat we willen brengen, en met Singles® voor single activiteiten.