Julie Maertens

Julie Maertens

Ik voelde vanuit mijn praktijk enerzijds de behoefte van cliënten om een partner te leren kennen na scheiding of verlies en anderzijds hoe moeilijk het is om in contact te worden gebracht met nieuwe mensen. Aangezien er bitter weinig face-to-face matching mogelijkheden zijn in West-Vlaanderen en de vraag toch groot is, ben ik op zoek gegaan naar een professioneel relatiebureau dat hier samen met mij mee aan de kar wilde trekken. Altero bleek de perfecte kruisbestuiving en al snel groeide de idee om Altero te besturen. Tijdens mijn 10 jarige carrière als therapeute heb ik ontzettend veel geleerd over relaties en persoonlijkheden en ik ben ervan overtuigd dat mits accurate profilering de juiste matchen kunnen ontstaan. Op deze manier kan ik mijn psychologie op een zeer positieve manier gebruiken. Het is ontzettend dankbaar om mensen te mogen samenbrengen.”

In alles wat Julie doet voel je haar verhoogde energie en enthousiasme heen. IJverig en volhardend zal ze verder zoeken tot ze die match vindt die ertoe doet. Met haar optimistische visie op het leven kan zij mensen ertoe bewegen steeds het beste in zichzelf naar boven te brengen en vervolgens dit leren verankeren in relaties. Flexibel zal Julie met je meedenken, maar vooral eerlijk en nuchter weergeven wat haalbaar is en wat niet. Betrouwbaar en zeer betrokken zal zij alles in het werk stellen om elk individu zo goed mogelijk bij te staan.

Julie Maertens is Master in de klinische psychologie richting volwassenen (KUL, 2001-2006), erkend door de Psychologencommissie (erkenningsnummer: 832107947) en Belgische Federatie voor Psychologen (BFP). Verder is zij Emotion-Focused psychotherapeut (FMS, 2011-2015), erkend door de Vlaamse Vereniging van Cliëntgericht-Experientiële Psychotherapie (VVCEPC) en Bondingpsychotherapeut. Julie is ook opgeleid tot Mindfulness Trainer (I Am Instituut o.l.v David Dewulf, 2006-2007) en recent is zij opgeleid in EMDR (Eye Movement Desensitisation & Reprocessing), waarbij zij mensen kan behandelen met onverwerkte herinneringen (vb. trauma, scheiding, plots verlies).