SinglesTalk : Single Vrouw 50+

SinglesTalk : Single Vrouw 50+

SinglesTalk is een wederkerende rubriek met getuigenissen of vragen uit onze gesprekken met singles gegrepen.

Hallo, ik ben een single vrouw van 59 en heb het gevoel helemaal afgeschreven te zijn. Ik ben nu al jaren op zoek naar een partner, probeerde verschillende kanalen en overal merk ik dat er een schrijnend tekort is aan single mannen boven de 50. Die heren kiezen voor jongere dames. Ik verzorg me goed, zie er ook nog goed uit.
Ik heb een moderne en actieve levensstijl en maak geen kansen. Dat kan toch niet ? Mannen deinzen altijd terug als ze mijn leeftijd horen. De mannen bij wie ik wel een afspraakje krijg, zijn oud, of zien er oud uit. Ik voel me nog veel te jong voor een man die al op pensioen is. Ik krijg hier geen vrede mee… maar wat kan ik doen ? Moet ik mijn verwachtingen toch gaan bijstellen ?

Op liefde staat geen leeftijd, maar het is een feit dat er een onevenwicht is tussen mannen en vrouwen vanaf een bepaalde leeftijd. Dat onevenwicht maakt het niet eenvoudig voor dames boven de 50.

Belangrijk is evenwel dat je begrijpt dat dit helemaal niets met jou te maken heeft.. maar dat lost het probleem natuurlijk niet op. Ook je verwachtingen bijstellen lijkt me geen goede zet. Jij bent verantwoordelijk voor jouw geluk en “settlen” voor minder zal jou niet gelukkig maken. Eerlijk zijn tegen jezelf is hier de boodschap.

Toch zou ik de hoop niet opgeven. Probeer zoveel mogelijk nieuwe mensen te ontmoeten, nieuwe situaties op te zoeken en kansen aan te grijpen wanneer ze zich aandienen.

Immers, er zijn heel wat mannen die niet via online dating of relatiebemiddeling gaan en die, als echte romantici, hopen iemand in levende lijve te leren kennen.

Related posts

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *