SinglesTalk: 5de wiel aan de wagen

SinglesTalk: 5de wiel aan de wagen

SinglesTalk is een wederkerende rubriek met getuigenissen of vragen uit onze gesprekken met singles gegrepen.

Stelling (2):

Ik ben Anita, een vrouw van 41 met een zoon van 8 jaar. Ik ben nu 2 jaar gescheiden.
Wat ik het allermoeilijkst vind aan single zijn is dat je overal alleen moet toekomen. Ik kan er maar niet aan wennen, word steeds onzekerder.
Bijgevolg mijd ik feestjes, ik voel me de hele avond slecht in mijn vel. Ik voel me steevast het 5de wiel aan de wagen. Koppels zeggen dat het hen niet “stoort”, maar in hun ogen zie ik medelijden.

Antwoord:

Terug je draai vinden als alleenstaande is niet altijd makkelijk. Je was gewend om als koppel dingen samen te doen en nu word je uitgedaagd om alleen stappen te zetten. Dit valt je zwaar lees ik.
Ik zou je willen aansporen om je gedachten en je opvattingen ivm single zijn eens onder de loep te nemen. Vaak zijn het onze gedachten over een bepaalde situatie die bepalen hoe we ons erbij voelen. Opvattingen als “Het is zielig om alleen op een feestje toe te komen”, “Als single ben je het vijfde wiel aan de wagen”, zijn niet bepaald bevorderlijk om je goed te voelen op een feestje of een avondje tussen je bevriende koppels.
Dat is spijtig, want door je te laten leiden door deze gedachten belemmer je jezelf om te kunnen genieten van het NU-moment. Probeer voor jezelf eens terug contact te maken met wat je leuk vindt aan vriendenbezoek en een feestje en probeer vooral daar je aandacht op te richten. Feestjes zijn er tenslotte om van te genieten en wie weet is het een mooie opportuniteit om nieuwe mensen te leren kennen.

Ilse

Related posts

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *