Contacteer ons voor een online kennismakingsgesprek en we helpen je bij het vinden van een partner die past in jouw liefdevolle bubbel.
Wanneer ben je klaar voor een nieuwe relatie?

Wanneer ben je klaar voor een nieuwe relatie?

O5_treinsporenMeerdere factoren zijn in het spel die bepalen of je al dan niet klaar bent voor een nieuwe relatie.
Sommigen hebben meer tijd nodig om weer tot zichzelf te komen en hun dromen ivm een vorige relatie te begraven.

  • TIJD is de sleutel om te helen en om na te gaan wat er is misgelopen.
  • ACCEPTATIE van de beëindiging van de relatie en het beseffen waarom ze geen toekomst meer had, zorgen daarbij voor het keerpunt.
  • LESSEN die je daaruit geleerd hebt maken dat je steviger in je schoenen staat.
  • OPENSTELLING is van wezenlijk belang! Dat is pas mogelijk wanneer je gestopt bent met het idealiseren van een vorige partner, en/of wanneer je alle rancune hebt losgelaten.
  • GELUKKIG ALLEEN zijn is soms een hele Kunst! De uitdaging aangaan om een tijdlang zonder relatie te zijn, maakt dat je op termijn minder wanhopig bent en een betere keuze kan maken. Wanhoop stoot bovendien af!

Ervaren dat je zonder relatie gelukkig kan zijn, is een weldaad voor je zelfbeeld en je persoonlijke ontwikkeling. Zonder evenwicht in jezelf is er geen evenwicht mogelijk in een nieuwe relatie.

Juist wie in evenwicht is, wordt een ware “magneet”!

LIEF ZIJN voor jezelf kan dit proces versnellen en is een vaardigheid die je kan leren. Op die manier ben je minder afhankelijk van de goedkeuring en waardering van de ander. Je eigen gezelschap weten te waarderen voorkomt dat je dierbare tijd verliest in “troostrelaties”.

Met deze eigenschappen onder de knie is er geen enkele reden om te wanhopen over de kans op een nieuwe liefde, op welke leeftijd en van welke geaardheid dan ook!

Liliane Wiliquet
Psychotherapeute
www.lilianewiliquet.be

Related posts

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *