terug naar overzicht

16 feb 2024

Het relatiebureau altero viert 10-jarig bestaan!

delen
Het relatiebureau altero viert 10-jarig bestaan!

Wat begon als alternatief voor het online daten is uitgegroeid tot een standvastige waarde op de dynamische matchmakingsmarkt te Vlaanderen. Het relatiebureau altero heeft de trends van de afgelopen jaren met verve doorstaan en mag 10 kaarsjes uitblazen.

Want op 10 jaar tijd is er veel veranderd. Nieuwe concurrenten, nieuwe concepten en natuurlijk is Altero meegegroeid met zijn tijd. Doorheen de jaren heeft Veronique Van de Steen het roer overgenomen met een sterk team van gecertificeerde coaches, psychologen, therapeuten en seksuologen.

“De kracht van ons bedrijft ligt nog steeds in onze persoonlijke aanpak, al doen we dit nu anders dan enkele jaren geleden”, aldus Veronique.

Singles zijn het online daten beu!

Singles zijn het online daten beu, voelen zich gefrustreerd of bedrogen nadat ze een tijdje op het internet op zoek gaan naar liefde. “Het is niet de eerste keer dat een potentiële klant sceptisch staat tegenover relatiebemiddeling”, vertelt Veronique Van de Steen. “Vaak hebben ze al een traject van teleurstellingen in vorige relaties of op de online markt doorstaan. De twijfel slaat toe en gezien matchmaking of relatiebemiddeling een behoorlijke stap in het onbekende is, duurt het meestal een tijdje vooraleer ze aankloppen. Die twijfel is volkomen begrijpbaar en als team weten we dat het belangrijk is transparant en duidelijk te communiceren over verwachtingen. Managing expectations, hoort bij onze job.

Daarnaast besteden we veel tijd en aandacht aan het proces dat voorafgaat aan het lidmaatschap. Potentiële klanten zijn zowel voor een online gesprek als ter plaatse in ons hoofdkantoor te Leefdaal nabij Leuven, welkom voor een uitgebreid kennismakingsgesprek. We bieden dit trouwens gratis aan. Samenwerken kan in verschillende vormen, waaronder een traject op maat, waarvoor ik bij de klant thuis ga, op de koffie. Ik wil absoluut inzicht verkrijgen in hun leefwereld en daar horen een huisbezoek, een dieptegesprek en opvolgingsmomenten steevast bij.”

Gepersonaliseerde aanpak in matchmaking

“De laatste jaren merken we een grotere vraag naar een zeer gepersonaliseerde aanpak, op maat van specifieke behoeften”, vertelt Veronique. “Singles zijn op zoek naar discretie, naar een luisterend oor, naar iemand die hun persoonlijke issues mee onder handen neemt en hen coaching biedt waar nodig. De singles die bij ons aankloppen zijn vaak op professioneel vlak succesvol. Het zoeken naar de juiste ondersteuning in hun privéleven, is daarnaast een uitdaging. En daar zijn wij dan weer sterk in.”

Gratis match!

“Doorheen de jaren zijn we geëvolueerd van een bureau met 3 pijlers, ‘Ontmoeten, Beleven en Groeien’, naar een bedrijf dat vooral een holistische aanpak biedt. De 3 pijlers bestaan nog maar op de eerste plaats luisteren we naar de wensen van de klant en daar spelen we op in. Zo hebben we verschillende mogelijkheden om een samenwerking aan te gaan, volgens ieders budget en behoefte. Singles die gewoon eens willen “proeven” kunnen zich ook aanmelden door zich in te schrijven voor een gratis match. Uiteraard werken we hiervoor niet op een proactieve manier.”

Singles belanden in een nieuwe wereld

Wat nog steeds aan de orde is en waarop het relatiebureau altero wenst in te spelen, is de nood aan sociaal contact. “Onze sociale vaardigheden zijn er in het algemeen op achteruit gegaan”, aldus Veronique. “Vooral vanaf de leeftijd van 30 jaar wordt het moeilijker om uit een bestaande cocon te geraken. Huidige netwerken zijn gevormd en blijven vaak onveranderd. Het is dus moeilijker om nieuwe mensen te leren kennen. Daarnaast zijn er minder mogelijkheden tot spontane ontmoetingen. En als er toch die mogelijkheid is, dan wordt dit niet voldoende benut.

De schrik voor afwijziging zit er bij de Vlaming nog steeds in, zelfs bij extraverte mensen. In bepaalde situaties is het ook gewoon een beetje ongemakkelijk om onbekenden aan te spreken. Dat is vaak een goede reden om bij altero binnen te springen.

Wanneer je onze deur open doet, beland je in een nieuwe wereld. Daar hebben singles vaak nood aan.” In_bed_met_altero_visual_1.png

In bed met altero

Met de actie “In bed met altero” wil altero zijn 10-jarig bestaan in de verf zetten. Zo maken nieuwe klanten in de maand februari en maart kans op een gratis overnachting voor twee én daarenboven geeft altero 10% korting op een lidmaatschap. Je belandt dan niet letterlijk in bed met altero, maar wel op de koffie bij Veronique.

Voor meer info, neem gerust contact op via email (singlesplatform@altero.be) of Contacteer ons | Altēro Relatiebureau (altero.be)

recente berichten

Altero datingbureau huwelijksbureau

11 mrt 2024

Kan je verliefdheid een handje helpen?

Altero datingbureau huwelijksbureau

22 feb 2024

Op liefde staat geen leeftijd

Altero datingbureau huwelijksbureau

16 feb 2024

Het relatiebureau altero viert 10-jarig bestaan!