terug naar overzicht

20 jan 2021

Steeds meer mannen vinden de weg naar een relatiebureau

delen
Steeds meer mannen vinden de weg naar een relatiebureau

Sinds we wakker werden in een nieuwe wereld is niets zoals het ooit was. Met z’n allen hebben we de laatste maanden tijd gehad om het leven onder de loep te nemen. Stilstaan betekent niet altijd achteruitgaan, het geeft ons de kans de essentie van het leven te herontdekken. Laat dat nu iets zijn wat we afgelopen tijd massaal hebben gedaan.

Op zoek naar een relatie

De Corona periode is voor iedereen hard en zeker voor singles. Het besef dat een mooie wagen, smartwatch of een gouden juweel niet opweegt tegen de warmte en genegenheid van een liefdevolle metgezel, is ten volle aanwezig. De zoektocht naar een duurzame relatie wordt vandaag meer dan ooit een prioriteit. Huidhonger is daarbij een basisbehoefte die alle aandacht vraagt. Een knuffel, een kus en zelfs een letterlijke schouderklop is op heden “totally not done”. De meerwaarde van een innige liefdesrelatie wordt steeds groter. Neem daarbij nog een portie eenzaamheid en de weg ligt open om op zoek te gaan naar de juiste partner.

Een professioneel datingbureau

Ook het relatiebureau Altēro kan er niet naast kijken. De vraag om hulp bij deze queeste stijgt elke dag. Singles hebben vandaag minder opportuniteiten om nieuwe vrijgezellen te ontmoeten. Via relatiebemiddeling ontmoet men zielsverwanten die men anders niet zou tegenkomen. Het is een kans die je in het normale leven niet altijd hebt. Daarenboven doet een relatiebureau het voorbereidend werk. De matchmaker onderzoekt en neemt zijn tijd om de juiste partner uit te kiezen.

Meer Single mannen

Altēro merkt op dat steeds meer mannen de weg naar matchmaking en dus naar het professioneel datingbureau vinden. Terwijl er de afgelopen jaren een disbalans was tussen heren en dames in de leeftijdscategorie +45, bewijst het huidig klantenbestand dat het aantal mannelijke leden toeneemt. Mannen hebben het vandaag makkelijker om de stap te zetten, de schroom om hulp te vragen verdwijnt. Er is het besef dat het best oké is. Men vergelijkt het met elk ander type uitbesteding: een professional neemt het werk over, begeleidt en ondersteunt. Daarnaast hebben de heren meer dan ooit begrepen wat de essentie van het leven is. De Corona periode biedt kansen om aan introspectie te doen, de carrière te relativeren en te beseffen wat nu echt belangrijk is. Het gemis om een partner knaagt. Samen mooie momenten beleven en dit kunnen delen met elkaar, maakt mensen oprecht gelukkig. Want één plus één is meestal meer dan twee.

An Struelens, het Altēro team

recente berichten

Altero datingbureau huwelijksbureau

11 mrt 2024

Kan je verliefdheid een handje helpen?

Altero datingbureau huwelijksbureau

22 feb 2024

Op liefde staat geen leeftijd

Altero datingbureau huwelijksbureau

16 feb 2024

Het relatiebureau altero viert 10-jarig bestaan!