Deze website gebruikt cookies ifv de functionaliteit van de website.

terug naar overzicht

26 jun 2023

Wanneer ben je klaar voor een nieuwe relatie?

delen
Wanneer ben je klaar voor een nieuwe relatie?

Meerdere factoren zijn in het spel die bepalen of je al dan niet klaar bent voor een nieuwe relatie. Sommigen hebben meer tijd nodig om weer tot zichzelf te komen en hun dromen in verband met een vorige relatie te begraven.

- TIJD is de sleutel om te helen en om na te gaan wat er is misgelopen.

- ACCEPTATIE van de beëindiging van de relatie en het beseffen waarom ze geen toekomst meer had, zorgen daarbij voor het keerpunt.

- LESSEN die je daaruit geleerd hebt maken dat je steviger in je schoenen staat.

- OPENSTELLING is van wezenlijk belang! Dat is pas mogelijk wanneer je gestopt bent met het idealiseren van een vorige partner, en/of wanneer je alle rancunes hebt losgelaten.

- GELUKKIG ALLEEN zijn is soms een hele kunst! De uitdaging aangaan om een tijdlang zonder relatie te zijn, maakt dat je op termijn minder wanhopig bent en een betere keuze kan maken. Wanhoop stoot bovendien af.

Ervaren dat je zonder relatie gelukkig kan zijn, is een weldaad voor je zelfbeeld en je persoonlijke ontwikkeling. Zonder evenwicht in jezelf is er geen evenwicht mogelijk in een nieuwe relatie.

'Juist wie in evenwicht is, wordt een ware "magneet"'

LIEF ZIJN voor jezelf kan dit proces versnellen en is een vaardigheid die je kan leren. Op die manier ben je minder afhankelijk van de goedkeuring en waardering van de ander. Je eigen gezelschap weten te waarderen voorkomt dat je dierbare tijd verliest in "troostrelaties".

Met deze eigenschappen onder de knie is er geen enkele reden om te wanhopen over de kans op een nieuwe liefde, op welke leeftijd en van welke geaardheid dan ook.

Het Altēro team

recente berichten

Altero datingbureau huwelijksbureau

11 mrt 2024

Kan je verliefdheid een handje helpen?

Altero datingbureau huwelijksbureau

22 feb 2024

Op liefde staat geen leeftijd

Altero datingbureau huwelijksbureau

16 feb 2024

Het relatiebureau altero viert 10-jarig bestaan!