Deze website gebruikt cookies ifv de functionaliteit van de website.

20 okt 2023

De stap zetten naar professionele matchmaking? Niet evident!

delen

'“Een nieuwe tocht aanvatten vraagt moed, maar bij elke stap die we zetten, beseffen we hoe verkeerd het zou zijn geweest van stil te blijven staan”. ,Roberto Begnini'

We horen het vaak “het was voor mij echt moeilijk om contact met jullie op te nemen”. De stap zetten naar authentieke matchmaking (relatiebemiddeling dus) vergt heel wat meer moed dan je inschrijven op een datingsite. Hoe komt dat eigenlijk?

Beduidend hogere slaagkansen.

“Ik heb toch geen professionele hulp nodig? Kan ik het niet alleen?” zijn de meest voorkomende negatieve associaties bij relatiebemiddeling. Vlaanderen kent meer dan 2 miljoen alleenstaanden, en dat is voor slechts weinigen een eigen keuze.  Heel wat mensen zetten dagelijks de stap naar relatiebemiddeling en vinden terug de levenspartner die ze naast zich willen. De slagingskansen liggen beduidend hoger wat ook komt door de juiste intenties van de leden: het zijn steevast gemotiveerde singles, relatieklaar en bereid compromissen te sluiten.

Professionele screening.

“Het kost zoveel en dat zonder enige garantie!”Dat is een andere mogelijke drempel voor geïnteresseerden. De gemiddelde prijzen voor professionele relatiebemiddeling liggen echter niet veel hoger dan een inschrijving bij sommige datingsites. Wat krijg je dan meer? Alle leden worden onderworpen aan hetzelfde uitgebreid gesprek bij een psychologe.

Geïnteresseerden die niet “datingklaar” zijn, of mensen waarbij andere facetten bepalen dat een lidmaatschap niet aangewezen is, worden (nog) niet opgenomen als lid. Eenvoudig gezegd: je passeert niet bij de dokter, maar ondergaat toch wel een screening. Misschien een drempel voor sommigen, maar een belangrijke garantie voor potentiële partners. En dat werkt in beide richtingen.

Zorgvuldig uitgekozen partnervoorstellen.

Maar hier stopt de professionele interventie niet. Je toekomstige ontmoetingen worden steeds opnieuw met zorg bepaald, rekening houdend met de veelheid aan informatie vergaard tijdens de talrijke feedback. Het leeuwendeel van de inkomsten echter gaat naar het bereiken en verzamelen van nieuwe leden. Dat geheel bepaalt het kostenplaatje. Een steevaste garantie bestaat niet in de liefde, maar al het nodige wordt in werking gesteld om vanaf het eerste moment je slagingskansen te maximaliseren.

Onthoud dus dit:  uitstel levert niets op! Treed de liefde daarom tegemoet en neem je lot in eigen handen.

Het Altēro-team