Deze website gebruikt cookies ifv de functionaliteit van de website.

terug naar overzicht

11 mrt 2024

Kan je verliefdheid een handje helpen?

delen
Kan je verliefdheid een handje helpen?

Of we verliefdheid een handje kunnen helpen is een vraag die in geval van een positief antwoord, veel leed in de wereld had kunnen sparen. Het antwoord is daarom niet zo éénduidig. Laten we even kijken naar de voorwaarden voor liefde en verliefdheid.

Het is wel zo dat materieel succes een trigger is en misschien wel de plaats ruimt om verliefdheid te laten opkomen. Maar materieel succes zorgt eigenlijk alleen maar voor meer aandacht en een hogere kans op seks. Het biedt geen enkele garantie op liefde en oprechte verliefdheid. Liefde vraagt vooral spontaniteit, je kwetsbaarheid durven tonen, de controle loslaten, openheid, geduld en ongedwongenheid aan de dag leggen. Zo ontstaat intimiteit. Controle werkt niet op liefdesgebied. Controle staat immers haaks op “open en kwetsbaar”. Controle betekent dat je (hoge) eisen aan jezelf en/of aan je partner stelt.

Liefde en echte verbinding zijn niet afdwingbaar, het enige wat kan is de situatie wat “optimaliseren” zodat de kans dat verliefdheid opspeelt, groter wordt. Daar stopt het spijtig genoeg… of gelukkig maar.

Wat zorgt nu voor een leuke klik?

Afknappers en “turn ons” zijn erg persoonlijk, we zijn natuurlijk allemaal verschillend, maar aan de andere kant zijn ze toch ook gemeen goed: Hoe krijg je een klik? Een gevoel van samenzijn ontstaat al wanneer je het gevoel hebt iets te delen en daarop inzoomt. Je tart elkaars persoonlijke grenzen maar zorgt dat je niet te ver gaat. Het hier en nu is belangrijk, niet de toekomst. Laat verleden en toekomst maar rustig thuis bij die eerste date. Je houdt het zo “echt” mogelijk, zodat je allebei het gevoel krijgt dat je jezelf kan zijn. Je voordoen als iemand die je niet bent, werkt later toch alleen maar tegen je.

Echte verleiding is heel verrassend. Tijdens een gesprek passen mensen zich steevast aan elkaar aan en spiegelen elkaars gedrag, woordgebruik, houding en intonatie. Dat gebeurt niet alleen tijdens het verleiden maar het gaat automatisch wanneer je iemand mag of sympathiek vindt. Dat is stap één. Vervolgens gaan we over naar stap 2: een element van verrassing. Dat kan een gekke vraag zijn of een onverwachte actie. Verrassing triggert immers verbazing en nieuwsgierigheid. Het brein wordt wakker, het opent perspectief, spanning en vervolgens gaat het hart open.

Wat ziet zij het liefst in hem?

- Hij is attent in woorden en daden

- Hij staat ergens voor

- Hij durft emoties en onzekerheid tonen

- Hij is onderhoudend en natuurlijk

- Ik kan bij hem mezelf zijn

Wat ziet hij het liefst in haar?

- Ze kan echt genieten van wat ik voor haar doe

- Ze is niet bang om haar kwetsbare kant te tonen

- Ze is leuk met mensen

- Ze heeft oog voor detail, esthetiek en gezelligheid

Hoe vergroot je je aantrekkelijkheid als je niet “moeders mooiste” bent?

Moeders mooiste zijn we natuurlijk niet allemaal, de meeste mensen zijn “gemiddeld mooi”, wat al heel wat is. Indien je jezelf wat benadeeld vindt, zijn hier wat bevindingen die je kunnen bijstaan. Jezelf verzorgen wordt heel erg gewaardeerd, zowel door mannen als door vrouwen. Dat moet niet moeilijk zijn. Eens van stijl veranderen, een moderner kapsel en dergelijke kunnen al wonderen doen. Niet bang zijn om je zelfzeker tonen. Mannen zijn veel minder “kritisch” dan vrouwen vaak denken. Trouwens, vrouwen vinden zich vaak “steviger” dan mannen hen percipiëren.

Spijtig genoeg is het gewicht voor veel vrouwen nog een dagelijkse bron van stress. Mannen daarentegen gaan hier heel anders mee om. In het algemeen kan gesteld worden dat mannen vaak erg/te “practisch” naar hun lichaam kijken en dat vrouwen vaak erg/te “esthetisch” naar hun lichaam kijken. Mensen die minder “knap” zijn compenseren nog al eens op een andere manier. Zij weten vb dat geld de meest direct meetbare eenheid is van status want er is natuurlijk een correlatie tussen geld- status-zelfvertrouwen. Dat valt niet te betamen. Het schoonheidsideaal verandert trouwens ook wel met het economisch klimaat.

Wat vinden vrouwen onaantrekkelijk in mannen ?

- Opscheppers en blaaskaken

- Aardige mannen die alles goed vinden

- Mannen die wanhoop en frustratie tonen

- Oppervlakkige casanova’s

- Moederkindjes

- Luie mannen, mannen zonder interesses

- Mannen met een slechte kledingstijl

Wat stoort mannen aan vrouwen ?

- Passieve prinsessen, vrouwen mogen ook wat moeite doen

- De gewillige vrouw

- De mannenhaters

- Mevrouw die altijd klaagt

- Vrouwen die zichzelf te serieus nemen en niet lachen

- Vrouwen met een zwaar make-up masker

- Vrouwen die overmatig pleasen

Wens je advies of kan je ondersteuning gebruiken bij je zoektocht in de liefde? Contacteer dan altero. www.altero.be

recente berichten

Altero datingbureau huwelijksbureau

11 mrt 2024

Kan je verliefdheid een handje helpen?

Altero datingbureau huwelijksbureau

22 feb 2024

Op liefde staat geen leeftijd

Altero datingbureau huwelijksbureau

16 feb 2024

Het relatiebureau altero viert 10-jarig bestaan!