Deze website gebruikt cookies ifv de functionaliteit van de website.

terug naar overzicht

22 feb 2024

Op liefde staat geen leeftijd

delen
Op liefde staat geen leeftijd

Onlangs kreeg ik de kans mee te werken aan het prachtig verhaal van Helena & Ivan. Hij, een prille 70’er, ingeschreven bij altero door zijn schoondochter die het niet langer kon aanzien dat hun rots in de branding die er steeds voor anderen is en niet zelf een warm liefdesnest heeft.

'“Het is niet omdat je 70 bent, dat je geen recht meer hebt op liefde, een partner en intimiteit”, verklaarde de enthousiaste schoondochter. Het feit dat hij steeds de verkeerde vrouwen aantrok, was voor de familie duidelijk, doch niet voor hem. '

Ook senioren hebben nood aan liefde

Ik kreeg de vraag om bij Ivan thuis te gaan en zijn leefwereld te ontdekken. Ter plaatse ontmoette ik een warme man, die zich schuilt achter zijn ratio en het duurde een tijdje vooraleer ik de echte Ivan leerde kennen. Er is vaak meer dan één gesprek nodig om aansluiting te vinden en precies te begrijpen wat er speelt in het leven van de betrokkene.

Vertrouw de aanpak van de matchmaker

Ik merk dat het belangrijk is om mensen op hun gemak te stellen, te benadrukken dat discretie bij ons op nummer één staat en dat vertrouwen hebben in het proces en onze professionaliteit cruciaal is voor de rest van de samenwerking. Dus ik neem steeds de tijd die nodig is om alle vragen te beantwoorden die aan bod komen.

Mond op mond reclame helpt

Helena echter, was van bij de start overtuigd van mijn aanpak. Ze is dan ook op een andere manier tot bij mij gekomen, via een doorverwijzer, een ander lid die reeds positieve ervaringen had met ons relatiebureau. Dat scheelt, dan hoef ik minder te vertellen, vaak te beamen want de mond op mond reclame heeft reeds zijn werk gedaan. Het was wel heel belangrijk om aan Helena zeer transparant mee te geven dat zowel haar leeftijd als het feit dat ze in het buitenland woont, niet bepaald in haar voordeel spelen. Gelukkig hebben we ondere andere een Guest formule, die ervoor zorgt dat we een flexibele samenwerking konden aangaan.

Getuigenis van een tevreden klant

Het vervolg schrijven Helena en Ivan zelf. Want als doordachte matchmaker heb ik hen aan elkaar voorgesteld. Meer dan gemeenschappelijke interesses, is het vooral de match op vlak van waarden en verlangens die aan de basis liggen van een beloftevolle start van een prille relatie.

En Helena schreef me onlangs deze mooie tekst. Toen wist ik dat het goed zat.

“Op oudere leeftijd heb je een ruime levenservaring, getekend door zowel goede als minder goede ervaringen van geluk en verlies. Zelfs als je 65+ bent en je door de jaren heen inmiddels een geroutineerde lifestyle als alleenstaande hebt ontwikkeld, blijft er toch vaak een zekere leegte en wens naar diepgang en geborgenheid met een partner bestaan. Je afgelegde levenspad in combinatie met allerlei actuele omstandigheden maken daarbij de kans om opnieuw intense verbondenheid met een nieuwe levenspartner te vinden nog veel kleiner.

Altero vergroot die kans aanzienlijk: bij Altero wordt aandachtig naar je geluisterd en je persoonlijkheid grondig bestudeerd aan de hand van een deskundig persoonlijk gesprek en vraagstelling. Je wensen en noden worden in kaart gebracht en potentiële hindernissen worden besproken. Op die manier is, dankzij de tussenkomst van Veronique, voor mij als 68-jarige, ondanks heel wat hindernissen zoals woonachtig in het buitenland, een mooi en veelbelovend contact met een gelijkdenkende ontstaan. Het betekent een opflakkering van gevoelens en vervulling van die nood aan emotionele verbondenheid. Altero heeft opnieuw die weg naar toekomstperspectief geopend. Dankjewel Veronique! Geschreven onder pseudoniem Helena.”

Gelijkgestemden samenbrengen

Te lezen dat we als matchmakers echt een verschil kunnen maken, dat we gelijkgestemden kunnen samenbrengen, daar waar het henzelf na al die jaren nog niet gelukt was, is een meerwaarde voor ons beroep.

Veronique

Het Altēro team

recente berichten

Altero datingbureau huwelijksbureau

11 mrt 2024

Kan je verliefdheid een handje helpen?

Altero datingbureau huwelijksbureau

22 feb 2024

Op liefde staat geen leeftijd

Altero datingbureau huwelijksbureau

16 feb 2024

Het relatiebureau altero viert 10-jarig bestaan!