Deze website gebruikt cookies ifv de functionaliteit van de website.

terug naar overzicht

8 jun 2021

“Mij overkomt het niet!”, maar haar catfish geliefde had andere plannen

delen
“Mij overkomt het niet!”, maar haar catfish geliefde had andere plannen

Hilda besloot samen met haar Altēro coach dit verhaal te delen want het kan één ieder overkomen wanneer je je kwetsbaar opstelt in het zoeken van een geliefde online.

Een jaar geleden stortte ik mij op de online dating markt. Ik heb er lang over nagedacht om deze stap te zetten. Echter, mijn nieuwsgierigheid en mijn besluit om hoe dan ook een geschikte partner te vinden heeft de bovenhand gehaald. En ik heb héél veel meegemaakt: leuke ontmoetingen, maar ook onaangename ervaringen.

De perfecte match

En dan, opeens, krijg je een verzoek van een prachtig uitziende man: mooi gekleed, aantrekkelijk, sportief met een sympathieke look. Wauw! Of ik zin had om verder met hem te communiceren via privé email aangezien hij maar recht had op één berichtje via de dating site. Ik heb er toch enkele dagen laten overheen gaan en met groeiende belangstelling zijn profiel gelezen. Vrijwel àlles klopte: geen doorsnee iemand (zoals ik), “apart” (zoals ik), groter van gestalte dan ik (mijn droomwens), intelligent, geen gezeur over afstand (hij woont in West-Vlaanderen, ik in Limburg). Het verschil in leeftijd wordt niet in vraag gesteld (hij is 6 jaar jonger dan ik). Dus, dacht ik, waarom ook niet… wie weet …ik ging in op zijn verzoek, hetgeen met gejuich werd onthaald.

Al vrij snel schreef hij mij het verhaal van zijn leven. Hij was architect van beroep en al jaren gescheiden. Zijn enige zoon was pas enkele maanden geleden overleden in een motorongeluk. Net als ik was hij al een tijdje op zoek naar de “ware”.  Het werd de start van veelvuldige en van zijn kant ellenlange berichtjes tussen ons. En met de dag werden zijn berichtjes persoonlijker, intiemer, liefdevoller.. We besloten om verder te communiceren via WhatsApp zodat we ook met elkaar konden bellen. Wat mij opviel was dat het een WhatsApp Business account betrof.

Op een gegeven moment belde hij me, heel onverwachts. Ik schrok enorm van zijn stem! Het leek wel een stem uit de onderwereld, zoals je kon horen in de films van The Godfather. Deze stem paste totaal niet bij zijn profiel en foto. Ik kreeg een onaangenaam gevoel…Bovendien sprak hij Frans en beweerde geen Nederlands te spreken. Ik testte het meteen uit door in het Nederlands verder te gaan en ik had snel in de gaten dat hij inderdaad geen jota verstond wat ik zei.. ik kreeg een beetje argwaan.

In de zevende hemel!

Maar goed, hij stuurde me elke dag een berichtje (nu in het Frans) en de argwaan verdween als sneeuw voor de zon. Sterker nog, ik was de gelukkigste vrouw op de wereld toen ik kort erop een liefdesverklaring van hem ontving. En wat voor één!  En het onvermijdelijke gebeurde. Ik werd verliefd, tot over mijn oren. Ik zong het hoogste lied, ik stapte met een lichte, heupwiegende tred, ik voelde mij 10 jaar jonger.

Ik begon aan te dringen op een ontmoeting, hetgeen hij vakkundig wist te ontwijken met aanneembare argumenten: hij was bezig met een bouwproject in Spanje en had een deadline voor het indienen van zijn plannen. Daarna had hij al de tijd van de wereld voor mij.

En toen gebeurde het. Hij stuurde mij een bericht dat hij dringend naar Palma de Mallorca moest reizen in verband met het bouwproject waar hij mee bezig was. Hij had het druk met de voorbereiding van deze reis: laatste hand aan de plannen leggen, zich laten testen op Covid, enzovoort. Hij zou tot 9 mei in Spanje verblijven, daarna zouden we elkaar kunnen ontmoeten.

So far so good. Hij belde mij op dat hij goed was aangekomen (overigens op mijn verzoek) en ik kreeg een heel verhaal hoe de vlucht was verlopen met mondmasker en de hele rimram omtrent de veiligheidsmaatregelen in verband met Covid 19. Verder niets aan de hand.

'De perfecte timing. Vanaf het moment dat hij mijn vertrouwen volledig gewonnen had, sloeg hij toe.'

De tweede dag van zijn verblijf in Palma belde hij me op om 10 uur ’s ochtends met de boodschap dat hij dringend mijn hulp nodig had. Hij was het slachtoffer geworden van een overval de avond voordien en was in elkaar geslagen door 4 bandieten. Hij zat helemaal onder het bloed en had dringend medische hulp nodig. Aangezien zijn portefeuille was gestolen zat hij zonder geld en vroeg me nog dezelfde dag 1000 euro over te maken. Hij zou me hieromtrent de nodige instructies geven.

Ik schrok me te pletter en stelde voor dat ik hem zo snel mogelijk zou terugbellen. Dit was niet oké! Ik voelde dat er iets niet klopte. Dus belde ik hem terug via WhatsApp video. Hij nam niet op. Ik belde via WhatsApp zonder video en hij nam meteen op. Vreemd allemaal.

En ik begon met een kruisverhoor: medische hulp bieden aan een mens in nood is een primaire burgerplicht, ook in Spanje, geld of geen geld. En hoe kwam het dat hij me toch kon bellen? Blijkbaar had hij zijn mobiel in de hotelkamer laten liggen. Volgens mij heb je je mobiel altijd op zak, zeker in een vreemde stad. En hij kon toch zijn plaatselijke contacten benaderen om hem uit de nood te helpen? Had hij het Belgisch Consulaat al benaderd? En een bekend architect van 65 jaar lijkt me voldoende back-up te hebben in het thuisland. Vreemd dat hij mij, iemand die hij nog nooit had ontmoet, om geldelijke steun vroeg.

Zijn toon werd grimmig. Ik vroeg in welk hotel hij logeerde met het kamernummer. Ik spreek namelijk vloeiend Spaans en ik bood aan om via deze weg toch aan aantal zaken in gang te zetten. Ik heb hierop nooit antwoord gekregen en het contact werd ineens verbroken.

'De ontnuchtering was groot. Ik, een intelligente zelfbewuste vrouw. Ik geloofde elk woord. Wat als ik hem nu echt in de steek laat?…bleef het nazinderen in mijn hoofd.'

En daar sta je dan. Ik kreeg de daver over mijn hele lijf. Ik heb nog dezelfde dag een klacht neergelegd bij de politie, die mij overigens goed heeft opgevangen. Het blijkt dat de foto fake is, de gekozen naam bestaat niet, de man is niet bekend in de opgegeven woonplaats. Oplichters weten het handig te spelen. Het was volgens de politie zomaar mogelijk dat deze persoon ergens in Afrika in een internet café met mijn zat te chatten…

En ergens op deze wereld leeft een “spetter” van een man die zich er niet van bewust is dat zijn foto wordt misbruikt voor oplichterij. Het zal je maar overkomen.

En ik dan? Denk nu niet dat hiermee bij mij de kous af was. Helemaal niet. Toen kwam de weerslag natuurlijk. Ik zong niet meer, mijn pas werd weer zwaarder, het heupwiegen was niet meer aan de orde. Ik ging mezelf verwijten, hoe kón ik er zo blindelings zijn ingelopen? Gelukkig is het goed afgelopen. Ik heb goed gehandeld.

Ik had het wel gehad met online dating. Ik heb toch een paar weken in een diep dal gezeten. Ik was woedend. Woedend op kerels die misbruik maken van je gevoelens en er niet voor terug deinzen om weerloze (?) vrouwen op te lichten.

Gelukkig kon ik beroep doen op de vakkundige begeleiding van de Altēro coaches. Zij hebben mij weer doen geloven in mijn zoektocht naar een geschikte partner. En ik weet dat het mij op een dag gaat lukken, hoe dan ook.

Ik wil mijn verhaal delen met alle dames die een partner zoeken via online dating. Ik kan hen niet genoeg waarschuwen: wees alert, toon interesse met een onderliggende nooit afnemende waakzaamheid en als er een match blijkt te zijn, spreek dan zo snel mogelijk af. Een fysiek contact telt meer dan tientallen chats en wacht zolang mogelijk om je telefoonnummer vrij te geven.

Hartelijke groet.

Hilda

recente berichten

Altero datingbureau huwelijksbureau

11 mrt 2024

Kan je verliefdheid een handje helpen?

Altero datingbureau huwelijksbureau

22 feb 2024

Op liefde staat geen leeftijd

Altero datingbureau huwelijksbureau

16 feb 2024

Het relatiebureau altero viert 10-jarig bestaan!