Deze website gebruikt cookies ifv de functionaliteit van de website.

terug naar overzicht

14 feb 2022

Single met Valentijn?

delen
Single met Valentijn?

Misschien ben jij erg nuchter van aard en vind je 14 februari gelijkwaardig aan pakweg 17 juni of 28 november. Dat is prima en je hebt natuurlijk groot gelijk. Maar misschien heb je wel een emotioneler kantje of brengt Valentijn heel wat zoete maar ook pijnlijke herinneringen met zich mee. Valentijn is leuk als je in een liefdesrelatie bent. Maar wanneer dat niet het geval is, is 14 februari misschien een mindere dag. Alles draait rond koppeltjes… het wordt je letterlijk onder de neus gewreven.

Hoe beleven singles eigenlijk Valentijn?

Hebben zij moeite met deze dag of is het vooral de beeldvorming van anderen die hen ‘ongelukkig’ en ‘zielig’ maakt op deze dag van de liefde?

Een Britse psychologe, zelf single, vroeg het zich af en deed een onderzoek waarbij ze een 2000-tal singles ondervroeg naar hun houding t.o.v. Valentijn. Daaruit bleek dat meer dan de helft van de ondervraagden er geen enkele moeite mee heeft om alleen te zijn met Valentijn en hierin was er geen verschil tussen mannen en vrouwen. Daarenboven benadrukte 25% dat je op Valentijn naast je partner, evenzeer je goede vrienden en familie die je lief zijn in de kijker kan zetten en 30% tenslotte vindt het gewoon een commerciële hoogdag.

Tips voor singles

Hier volgen 10 tips, zoals er wel meerdere online te vinden zijn, om er een speciale dag van te maken, om er een hartverwarmend moment aan over te houden of gewoon om de dag zonder kleerscheuren door te komen en snel te laten voorbijgaan.

1. Stuur een bloemetje of een kleine verrassing naar een single vriend of vriendin. Licht toe waarom je jullie vriendschap zo waardeert. Dit wordt zeker geapprecieerd!

2. Kook voor je ouders of neem hen mee uit eten. Het zijn tenslotte je ouders en hier is échte liefde in het spel.

3. Koop een valentijnscadeautje voor je huisdier. Want elke dag van het jaar, zelfs als je onuitstaanbaar bent, ziet je viervoeter je even graag.

4. Vier je Single Valentijn en organiseer een singles feestje. Kleed je op en drink op jullie singles status. Wees tevreden met je vrijheid en lach gezellig om de single fratsen in één ieders leven.

5. Stuur een kaart of brief naar iemand die je erg inspirerend vindt, iemand die voor jou van grote betekenis is geweest. Geef aan dat deze persoon belangrijk voor je is (geweest).

6. Verwen jezelf. Organiseer een romantisch avondje enkel en alleen voor jezelf. Kook je lievelingsmaaltijd, neem een bubble bad in je badkamer vol kaarslicht. Start een nieuw boek dat je al lang wilde lezen. Jezelf graag zien en in de watten durven leggen is even belangrijk als je liefde delen met anderen. Je batterijen laden zich zo weer op.

7. Doe wat vrijwilligerswerk. Zoek iemand die je hulp best kan gebruiken, … een oudere zieke buur bijvoorbeeld. Je actie zal zeker met dankbaarheid beloond worden.

8. Organiseer een filmmarathon met je beste vriendin of je zus en bekijk drie romantische films na elkaar. Geen enkel vriendje zal dit ooit met jou willen doen. Of als je een man bent: Zorg voor bier in huis of bekijk optredens van enkele muziekgroepen uit die goede oude tijd. Nostalgie ten top.

9. Neem deel aan een leuke single-activiteit bij altero en geniet samen met andere singles van een lekker diner of een mooie wandeling.

10. Vind je dit allemaal maar niets en zwelg je graag in zelfmedelijden: koop dan een grote doos chocoladeijs of een fles wijn en laat je eens goed gaan. Maar denk voor je begint ook eens aan 15 februari, een gewone dag zoals 14 februari. Kies je er echt voor om die dag in bed door te brengen?

Valentijn is de dag van de liefde

Zorg ervoor dat de mensen die je lief hebt of die belangrijk voor je zijn, het ook weten. En dat heeft helemaal niets te maken met een romantische relatie of met je single status.

En tenslotte: maak je geen zorgen. Er is iemand die op je wacht, maar die het misschien nog niet weet. Het leven heeft nog heel wat verrassingen voor je in petto. Zorg dat je ze opmerkt, dat je er voor openstaat als ze voorbijkomen.

Of schrijf je in bij Altēro ;-)

Fijne Valentijn! Het Altēro team

recente berichten

Altero datingbureau huwelijksbureau

16 feb 2024

Het relatiebureau altero viert 10-jarig bestaan!

Altero datingbureau huwelijksbureau

9 jan 2024

Ontdek nu wat mannen aantrekkelijk vinden bij een vrouw

Altero datingbureau huwelijksbureau

16 nov 2023

Ontdek welke factoren belangrijk zijn om een duurzame relatie aan te gaan!